Pages

Thursday, July 29, 2010

What's on the other side of the earth?

Find out what is on the opposite points of the earth from where you are right now. Go to this website and drag any of the maps to your location. The other map then moves accordingly to reflect the exact point on the other side of the earth. You can choose between simple map view and detailed map view with topographic features. Other map features including zoom in and out.

click on image



42 comments:

ken said...

cool.. =)

Amni said...

tak leh nak g website tu.. KPM ni sume benda nak block. Nape tah! Haihhh....

Mr Noble said...

ken,
yup. thnx :D

Amni,
aisehmen, ape la KPM ni, semua blok, website tu tak lucah pon.

y@n@ M!B said...

wah opposite malaysia area Ecuador...sy pon xtau tpt tu kat mana..

geografi fail! haha~ =p

ciK LyndaWawa igUana said...

oh..sesungguhnya saya sudah penat melihat peta selama setahun.......

fyp say berkaitan dengan peta.....

Mr Noble said...

y@n@ M!B,
Ecuador tu kat amerika selatan. jiran dia colombia & peru :)

ciK LyndaWawa igUana,
fyp tu apa?

eik`S noName said...

new goegrafi study...huhu
cool

Mr Noble said...

pasni bleh 'action' sket kat cikgu geografi :p

nabilah_2908 said...

opposeite Melaka = equador.. :)

ralit main map ni...hehehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BIMBANG

Encik aMin said...

oooohhh... baru kutahu kite ni opposite Ecuador... bagus info nih.. :)

Dee said...

menariknya..skrg baru tahu..

Mr Noble said...

nabilah_2908,
dah2, pegi buat keje :p

Encik aMin & Dee,
skang kita dah tau. tp org ecuador tu tau ke kita opposite mereka? :p

teddyuna said...

ua teringin nak tahu sgt... bumi ni bulat kn ? kalaulah ade 1 bnda yg tahan panas smpai berjuta2 darjah celcius .. boleyh wat lubng kat malaysia ni.. akan tebus ke negara mane eah?

Mr Noble said...

mengikut website tu, sama ada ecuador atau peru

syahira ariff said...

wah!lama dah tak blajar geografi!
\(^___^)/

Mr Noble said...

haha! back to school :D

sweethOneY said...

tak suka map. tak pandai tengok map. tengok map org kawen pun selalu sesat. hahahah :P

Mr Noble said...

i know! kene pakai voice guided GPS la camni :p

HonEyBuNNy said...

Yeahhh..nak usha2 map kejap...;-)

Mr Noble said...

amacam? jumpa tak rumah? :)

ainz said...

fyp tu final year project..hehe..tlg ciK LyndaWawa igUana jwb.. ;P

pg2 lg dah buat aktiviti menilik map..huhu~

Amni said...

Rasanya iklan kat blog saya tu sebab template kena remove kot. Adei! KPM lagi ke? Sume pon dia nak blog hatta yang tak lucah pon... Nak tengok lirik lagu pon tak leh.. umph!

Btw, thanks cadangan kat entri saya tentang KESIAN kamu tu..=)

Saya ada award untuk encik. Sila amik di blog saya yer... =)

Mr Noble said...

ainz,
thank u :D
aik? map pon bleh tilik? ada jumpa hidden treasure tak?

Amni,
oo camtu.. mmg secure btol KPM ni.
Ok, dah pegi dah kat blog awak td, tq very2 much yaa :D
btw, ofis u kat mane eh? Putrajaya kaa?

Amni said...

Kalau kat purtajaya saya tak risau ngan Encik Amirul.. Boleh je kan nak jumpa. Atleast hujung minggu yer tak? Hee..

Saya kat Song, Sarawak. Sila carik kat map yer... kalau dari Kuching nak ke sini, kena naik 7 jam express air.. hoho...

ainz said...

Noble: sy pn ade award ntk kamu..hehe..

Amni: raye nnt kamu bleh jmpe dgn si dia..baju pn same,kn?jmpe sesekali lg romantik..+ akan lebih menghargai mase bersame..btul x? hee.. sweet sgt! :)

Mr Noble said...

Amni,
oo camtu.
btw, Song tu opposite dia Brazil :D

ainz,
tq very2 much ainz :D

makdara TERDIVA said...

wah! menariklah..mcm x caye..duduk sbelah equador..haha!

Jesson And Rey Ann said...

cool!

nabilah_2908 said...

hahhaa....iyer...lepas puas main2 kt situ...terus smbung buat kerja tau.. :P

jom ke APA KATA HATI pulak,
AWSOME PHOTOGRAPHY - PART 2

anastasyea said...

Bagusnya.. tak sangka umah akak kat sebelah lg dunai...ada kat Ecuador =)

ENTRY TERBARU:
Peluang Meningkatkan Traffik Ke Blog Anda!

Mr Noble said...

makdara TERDIVA,
haha! betul tu :)

Jesson And Rey Ann,
yup :)

nabilah_2908
arini jumaat, mood wiken telah melanda :p

anastasyea,
pasni nak gi ecuador bleh transit kat umah akak :p

kak ina mail said...

tak pahamlah cam mana nak main ngan map tu.thank singgah blog ye.

Mr Noble said...

senang je tu. akak masuk website tu, pastu drag aa peta tu sampai ke umah akak :D

TokNabe said...

Tambo - ecuador. cool.

Mr Noble said...

yup :)

Shirleen said...

nice.. thanks for sharing.. :D

Mr Noble said...

your welcome :)

ciK LyndaWawa igUana said...

next entry..
hehehee



Saya yang baek hati,
✿LyndaWawa✿
=)

knk said...

this is awesome i love it lol nice



http://smsjar.blogspot.com/

Mr Noble said...

yup. thanx :)

teddyuna said...

wa peru..^_^

Mr Noble said...

yup :p

Related Posts with Thumbnails