Pages

Saturday, September 11, 2010

How to make your image/link in blog open in new window/tab

After you have typed your entry and inserted your images, click Edit HTML. Then follow these steps in the image below (please click on it to enlarge!) :



Q: Why do it?
A: So that when you click on the image/link, it will be open automatically in new window/tab. This will ensure smooth surfing while maintaining the current page of the site.



21 comments:

My MiRa said...

selamat hari raya dari mira...belum lambat kan?:)

Mr Noble said...

My MiRa,
blom lambt lg. raya kan sebulan :D
selamat hari raya aidilfitri!
thanx for stoping by :D

teddyuna said...

saelamat hari raya mr noble..XD

Mr Noble said...

teddyuna,
selamat hari raya to u too :D

Wawa~* said...

selamat hari raya + maaf zahir batin! :)

best regards,
wawa~*
SecretWhisper.net

Yorke Kun said...

ok,yg ni sgt bguna..haha..slmat hari raya weh! =)

HEROICzero said...

hahaha masih dengan post dia. ingat ade post pasal raya. buat kad raya online ke ape ke =p

Dark Half said...

thnx bro.mmg berguna utk grafik novel aku XD

salam aidilfitri

Mr Noble said...

Wawa~*,
yup. selamat hari raya aidilfitri! maaf zahir batin :D

Yorke Kun,
nnti ko buat ye.
selamat hari raya 2 u too :D

HEROICzero,
haha! sudah semestinya :D
kad raya online byk sgt aa. search google :p

Dark Half,
ur welcome :D
selamat hari raya dude! :D

kak ina mail said...

selamat hari raya.raya pun tetap buat tutoria.respek sama u bro.

Mr Noble said...

kak ina mail,
selamat hari raya kak :)
well.. i do my stuff, u do ur stuff :D

y@n@ M!B said...

yup aku mmg guna coding ni..tu pn ciplak dr blog ni jugak..hehehe~ ^_^

::FAIZ FARISH:: said...

kau banyak dpt duit raya tak?

velasrizal said...

hmm good info.. nice blog..

Suasana Hari Raya Aidilfitri Di Kuala Lumpur

syahira ariff said...

nice2!!
tak suka kalau page berubah lps tekan link
better muncul tab baru

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

nice

Mr Noble said...

y@n@ M!B,
elok la tu, mudah sket nak surfing2 :D

::FAIZ FARISH::,
aku dah tua la. aku takde dpt duit raya, kasi duit raya ada la :D

velasrizal,
thanx :D

syahira ariff,
yup. thats why every blogger should do it :D

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o,
yup :D

Nudi said...

thanx.dah lama dah cari

p/s;ada tak code yang memang terus letak kat edit html,tak yah dah nak tambah-tambah dekat link tu atau gambar

*memang x tau nak explain macammana

Mr Noble said...

Nudi,
ur welcome. ntah la, kalau ada pon maybe kat template blog yg org slalu dwld tu. bagus jugak kalau ada, lagi mudah keje kan :D

a n a s t a s y e a said...

open in new windows/tab memang berguna sekiranya ingin meletakkan link laman lain tanpa menjejaskan blog anda .. =)

Mr Noble said...

a n a s t a s y e a,
exactly!
sebab kadang2 nak right-klik pon takleh(ramai blogger disable function right-klik), jd tepaksa la open jugak kat tab yg sama

Related Posts with Thumbnails