Pages

Thursday, October 14, 2010

Find People with Pipl

The title says it all. Pipl is a website that will help you find people from the Internet by their names, email address, username or phone number (currently available for United States & Canada). Not only that, you can also find out about company names with their Business search. Who ever you are looking for, Pipl will do the search for you by digging deep the Internet. Very impressive and easy to use, here is the link.





32 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

bhaya tu...=)senang dicari...

My MiRa said...

ishk3..macam2 la zaman la ni...kan...hu3

HEROICzero said...

hehe facebook kan ade? =p

Solihin Zubir said...

senang la nk jejak kasih pasni.. hehe..

Dark Half said...

it's a good thing for a good reason

tapi boleh jugak jadi alat utk pemangsa yg berniat jahat

ainz said...

Kita boleh cari mereka2 yang aktif berinternet je..kalo xde email addr cam atuk n nenek kita..mmg xdpt dikesan,la..hehe.. :p

Mr Noble said...

ciK LyndaWawa igUana,
yup. so kene hati2 dgn apa yg kita letak kat internet tu :)

My MiRa,
yup. dunia skang tanpa sempadan :)

HEROICzero,
dia search lebih dr facebook tetapi seluruh pelusuk internet! :p

Solihin Zubir,
haha! betul tu. skang ni dah takde rancangan tu kat tv, so pakai ni je la :p

Dark Half,
yup. gunakanlah kemudahan dengan sebaiknya :D

ainz,
betul tu, yg langsung tkde info kat internet tu kene carik by manual :p

kak ina mail said...

baguslah, boleh cari kawan atau saudara yang dah terpisah. ada je perjumpaan terkini ye.

AyuZ DeathWisH said...

hurm~
cam tak privacy je

Azmiezas said...

akak rasa ada baik dan buruknya this application kan??..tergantung pada niat..

nizam omar said...

teknologi tanpa sempadan...berhati2 lah ye..

makdara TERdiva said...

baru ingat nak cari sipolan & si polan ..haha!

AngahSayang2314 said...

alamak kalau macam tue senang la... org .........????????

Mr Noble said...

kak ina mail,
yup. bende ni mmg akan menolong :)

AyuZ DeathWisH,
kene hati2 bile post maklumat diri kat internet ni :)

Azmiezas,
yup, betul tu, gunakanlah dgn sebaiknya :D

nizam omar,
yup, pikir betul2 dulu sblom letak apa2 maklumat kat internet tu :D

makdara TERdiva,
haha! selamat mencari! :p

AngahSayang2314,
bleh carik org & company :D

Amy Syaquena said...

salam...

zaman sekarang nie macam2 boleh buatkan...

thanks sifu, suka bertandang sini banyak boleh pelajari...

Gen Fujita said...

dahsyat jugak bendalah ni. dia boleh search by collecting info dari social network punya website. tak pasti google boleh buat ke tak.

nabilah_2908 said...

cuba taip nama saya...

wah..bersusun keluar...huhu... :)

thnks Mr Noble...org yg dh lama sy cari pun sy dh jumpa guna pipl ni.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
OH MALAYSIA

Uruchimaru @ kf said...

sek bek kat malaysia xder!

Mr Noble said...

Amy Syaquena,
yup. dah makin canggih!
sifu yer? haha! tq2 :D

Gen Fujita,
google lagi canggih, macam2 dia bleh buat, cuma dia tak enablekan to public je :)

nabilah_2908,
haha! ur welcome, bagus la kalau dah jumpa :D

Uruchimaru @ kf,
haha! nasib baik :)

papadam said...

makin canggih. kadang2 terasa mcm diri jadi transparent pulak... semua di hujung jari

HiGHNeSS FiQ said...

dah try..
proven.. ;)

Mr Noble said...

papadam,
tu la, ni semua internet punya pasal! :p

HiGHNeSS FiQ,
yup. it really works! :D

HonEyBuNNy said...

salam ziarah....yeahhh.salam ila xdtg blog neh...yeahh piPl...heheh

bubbles182 said...

this might be good klau nak carik lost friends and family. but sgt laaaa dark side utk org yg menstalk :/

teddyuna said...

waaaaaa best.. nak gak nak gak.. ehhehe

y@n@ M!B said...

boleh buat jejak kasih..hehe~

Mr Noble said...

HonEyBuNNy,
thnx for coming :D

bubbles182,
yup. jgn sampai salah guna :)

teddyuna,
haha! amik la :p

y@n@ M!B,
yup. berguna jugak ni :D

MyZone~theUn4given said...

agak2,nama lia ader x dalam tu...??hihihi

MyZone~theUn4given said...

agak2,nama lia ader x dalam tu...??hihihi

Mr Noble said...

MyZone~theUn4given,
kalau ada pon blom tentu tu lia :)

Sophia Rani said...

ade advantages n disadvantages kan benda ni.. ;)

blog said...

NM Infotech has been serving worldwide customers ranging from India to USA, since 2008.

Related Posts with Thumbnails