Pages

Sunday, October 10, 2010

How to scan and clean virus and spyware at the same time

eScan Antivirus Toolkit Utility is a FREE utility that will scan and clean viruses, spyware, adware and also malware that have infected your system. No installation is needed, and can be run directly anywhere from your computer, USB pendrive/hard disk or CD-ROM. Compatible with Microsoft Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 & Windows 2008 32 & 64-bit OS.

Here is the link. Click Try now, you may skip the notifications about new special offers/discounts, choose to download eScan Antivirus Toolkit Utility and start your download.

 click to enlarge!

My scan setting
click to enlarge!



24 comments:

sweethOneY said...

sudah buat !:D

Solihin Zubir said...

woahhh.. bagos.. bley cuba buat utk hapuskan virus2 durjana tu..

Eri-chan said...

kipas laptop bising nak repair.
then nak format...then sblm tu nak kena ada external hardisk.
ur entries that related to IT is really helpful.
daaa XD

Amy Syaquena said...

salam..

memerlukan sedikit penjelasan plz help me...

sekiranya BE ( Buffered Earnings) bertukar kepada ME ( Metered Earnings) so apa akan jadi pada ME tue...serius amy x faham nie.

plz help me!!!

ainz said...

mmg tengah cari mende ni..

thanx.. :)

Mr Noble said...

sweethOneY,
bagus la :D

Solihin Zubir,
yup. hapuskan dia sblom dia hapuskan pc anda :p

Eri-chan,
pehh, cam serius je ? harap2 semua ok :D

Amy Syaquena,
salam. as far as i know, ME ni ialah BE yg dah expired and takkan bertambah, so bleh abaikan la. correct me if i'm wrong ok :D

ainz,
ur welcome :D

teddyuna said...

mr noble.. kasperky una x leyh guna langsung.. bnci ar.. cmne nak buat ke avira balik?

nabilah_2908 said...

erm..if kita download e-scan ni..ada bagi kesan tak pada anti virus yg sedia ada dlm pc..?


jom ke APA KATA HATI pulak,
MENU 101010

y@n@ M!B said...

ni mcm antivirus la kn? boleh di coba =)

ciK LyndaWawa igUana said...

besar tak?

Mr Noble said...

teddyuna,
uninstall kaspersky tu, pastu install la avira tu :D

nabilah_2908,
sometimes antivirus kat pc kita akan detect dulu. so better offkan internet & antivirus sedia ada kat pc tu sblom guna escan ni :D

y@n@ M!B,
ini adalah sejenis passive antivirus, bukan yg real time yg kita pasang kat pc kita tu. so kene ada jugak antivirus yg protect real time disamping yg ini :D

ciK LyndaWawa igUana,
besar jugak. dekat 100MB :D

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

cantik terbaik dari ko berguna untukk aku

Yann Mazian said...

tq2! info yg sangat2 bguna. :)

Mr Noble said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o,
thnx dude! :D

Yann Mazian,
ur welcome :D

ciK LyndaWawa igUana said...

klu besar xlehle nak guna..=(

Dee said...

buat masa ni dee pakai microsoft security essentials je..ok x?

nabilah_2908 said...

hmm...mcm tu...ok nk cuba juga nnti.. :)

bukan apa...abng tech kt sini pernah pesan..jgn sampai ada 2 antivirus dlm satu pc...bila ada virus..kedua2nya berlawan nk hapuskn virus..sudahnya virus tk terhapus..huhu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ALAHAI Z

kak ina mail said...

blog ni khas untuk tutorial tentang komputer je ke?saja tanya, jangan marah.

AngahSayang2314 said...

wah info yg bernas thanks

My MiRa said...

hye...sukakan blog mira???kalau suka...welcome to this page....special for people who like my blog..leave some suggestion and comment ok.. :)


this page special untuk sape2 yang sukakan blog mira...
http://www.facebook.com/pages/Mirahussin-blog/158224354199141?v=photos#!/pages/Mirahussin-blog/158224354199141

gadisBunga said...

terima kaseh!!!

Mr Noble said...

ciK LyndaWawa igUana,
sorry to hear that. tp kalau ada peluang dwld la :)

Dee,
ok jugak yg tu :)

nabilah_2908,
betul tu. masa guna escan ni elok offkan internet & offkan antivirus sedia ada, takut nnti dia berebut nak hapuskan virus :D

kak ina mail,
yup. betul tu. tak marah pon :D

AngahSayang2314,
ur welcome :D

My MiRa,
yup, dah masuk siang tadi. lagi cantek kalau link url tu di'hyperlink'kan. boleh rujuk di sini :D

gadisBunga,
sama-sama!! :D

teddyuna said...

wah bgus.. tpi knp una xret buat..;(

Mr Noble said...

teddyuna,
senang je una, lepas download, set macam kat gambar ke dua tu, pastu klik scan & clean.
bende ni cuma tambahan, kalau tak guna pon takpe, yg penting pc kita dah ada antivirus :D

Related Posts with Thumbnails