Pages

Tuesday, August 3, 2010

Copy paste text and hyperlink at the same time

Actually there's more to it. CoLT is a multi function copy paste add on for Firefox that will do :
  1. Copy text of the hyperlink.
  2. Copy text and hyperlink at the same time.
  3. Copy page title and its url at the same time.
  4. Customize your own copy paste options.
No need to highlight the hyperlink's text and copy. Just right click on the hyperlink and choose any of the copy format. To copy the page title, just right click on the page and choose "Copy Page Title and Location As". You can also customize your copy format at the add on options. A Very useful must have tool for blogs! Here's the link.

click on image!

click on image!



34 comments:

teddyuna said...

hehe menarik tu
@_@

jawapan soalan tadi

xlah..xguna ape2.. diet makan jerp

Mr Noble said...

haha! oo ok. saje je tanye :)

Amni said...

blog ni kan sangat informative. Tapi kalau dah cakap apsal internet pe sume ni, adei... sesenag perkara bagi orang pon saya boleh tak faham.. kalau cakap pasal music, saya boleh faham.. erk? hee..

Mr Noble said...

xpe2, nnti saya post entry yg lagi mudah :)
tu la, igt nk buat gak blog pasal music. tp xckup ilmu la kat situ. apa kata Amni yg buat blog pasal music ? :D

kak ina mail said...

Terima kasih kerana info yang berguna.saya ni walaupun tak belajar komputer, tapi saya suka godek komputer.ngan automatik , kalau rajin godek, banyak info yang kita boleh dapat.

y@n@ M!B said...

mcm xbrape nk fhm fungsi dia...tp download je dlu..nnt nnt bley try godek²..huhu~

Amni said...

Saya tak mampu nak buat jugak.. limited sangat saya tau pasal music.. dulu amirul de buat blog pasal music.. tapi baru dua post dia dah malas sebab tak suka menulis.. pastu dia cakap nak letak karya dia je.. tapi, macam tak sempat je dia tu nak buat... asyik training je.. huhu... nak upload dia nyer video kat youtube pon tak sempat.. ada yang dia dah masukkan.. tapi link saya tak dapat nak bagi sebab kat sini youtube tak dapat nak masuk.. as usual.. KPMnet ni semua dia nak blok kalu boleh.. erm...sik bek blogspot ni dia tak blog.. kalau tak.. adei...

Mr Noble said...

kak ina mail,
sama2. jgn godek2 sampai terbakar sudah :p

y@n@ M!B,
bende tu utk memudahkan kita wat camni kat komen, hanya dgn right click --> Send SMS for FREE

Amni,
oo itu macam kaa. stendet aa ofis gomen blok youtube. blom dgr lagi ofis yg blok website blog.

Liliyuli said...

^_^

makdara TERDIVA said...

menarik..tp kadang2 pun x paham..maklumler..i ni rabun IT =P

nabilah_2908 said...

TEST Copy paste text and hyperlink at the same time


jom ke APA KATA HATI pulak,
RAGAM SI BLOGGER

nabilah_2908 said...

yeah...dah jadi.....thnks Mr Noble...(^_^)

syahira ariff said...

wow!senangnya!

Mr Noble said...

Liliyuli
hi!

makdara TERDIVA,
takpe, jnji bleh berblog & blogwalking :)

nabilah_2908,
ok la tu :D

syahira ariff,
easy as pie. haha! :p

makdara TERDIVA said...

mr noble..award 4 u.. :)

Iffah Hamed said...

‎: feel free to visit here..http://howdoyoufeelgroom.blogspot.com/

Mr Noble said...

makdara TERDIVA,
thank u :D

Iffah Hamed,
ok2 :D

teddyuna said...

mr noble tahu x cmner nk design header blog 3d .. kalau tahu plz ajar..

Mr Noble said...

3d eh? kalu nak huruf 3d tu paling mudah guna power point. pastu copy paste ke image editor & save.

HonEyBuNNy said...

ila kena cuba neh..pakar it sungguh kawan kita neh...;-)

Mr Noble said...

haha! cubalah :)

anastasyea said...

mcm best je.. nak cuba lah.

Mr Noble said...

mmg best pon :D

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

yes yes

Dee said...

sy kalo masuk blog u kan..mesti baca byk2 kali..almaklum x pandai sgt IT..hehehe..

Mr Noble said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o,
=))

kak Dee,
blog saya skang ada 'TRANSLATE' so bleh terjemah ke b. melayu.
harap ia dpt membantu :)

::FAIZ FARISH:: said...

ko ni pakar it la... hm....

Mr Noble said...

tq :D bab2 camni aku reti la. haha!

Azmiezas said...

info yg sangat menarik..

Mr Noble said...

tq. ada bende ni laju sket keje copy paste :D

MaryamJamilah said...

sudaaaah instaaaall add-on ini!! hohoho. thanks bro~

Mr Noble said...

haha! ur welcome :D

grosir bajubali said...
This comment has been removed by the author.
grosir bajubali said...

makasih banyak ya untuk informasinya
dah saya install ni addon-nya dan WoW sangat efisien :)

Balinese Grosir

Related Posts with Thumbnails