Pages

Friday, August 6, 2010

Send Fax for FREE !

Another free service! Yeay! But nowadays not many people uses fax, thanks to e-mail. Anyway, if you want to send free fax, well MyFax is here. It allows you to send to 41 countries including Malaysia, Singapore, Thailand, Australia, USA and UK. I did try MyFax and it was quite fast about 10 minutes for the fax to come. When you send a fax, a confirmation e-mail will be sent to confirm the fax. Fax message are in file format and it supports up to 178 different document types including MS Word, PowerPoint, Excel, PDF and JPEG. File must not exceed 10MB in size and contain a maximum of 10 pages. With this free service you can sent 2 fax in 24 hours. Try it here.

click!



24 comments:

HonEyBuNNy said...

adusss....ila jrg2 guna fax...nti keja eh..hiihi

Mr Noble said...

kalu kat umah ada fax, bleh hantar satu, kasi org kat umah terkejut. haha!

Amni said...

hari-hari guna fax.. hee... tapi kalau guna yang ni kena scan dulu ke apa dokumen nyer? saya tak boleh nak bukak page ni... huhu.. sedih jer..

Liliyuli said...

ape number fax encik noble? nak fax sekarang ni...ekekeke

y@n@ M!B said...

sy try fax kt opis mcm xjd je..haha..nnt try wat lg..mende free kena cuba byk kali...kan kan..huhu~

syahira ariff said...

nice info!
ayah sy slalu guna fax!

makdara TERDIVA said...

dah lame x guna fax..tp selalu jd tukang tukar katrij..huhu..maklumla..kita kuli jer.. =P

Mr Noble said...

Amni,
kalau dokumen tu takde softcopy, scan aa dulu. kalu ada terus send je. aik? takkan tu pon dia blok? strictnye

y@n@ M!B,
dah cek confirmation emel blom? sblom send dia akan confirmkan dulu. pastu dia akan try 3 kali. kalu takleh rasanya dia akan bgtau jugak. selamat mencuba! :)

syahira ariff,
yup. tp ni bleh hantar 2 fax je dlm 24jam. kalu ada yg lebih baik akan diupdate di blog :D

makdara TERDIVA,
sy pon kuli gak. tp dah mesin fax ada kat sini, try je la :D

Mr Noble said...

Liliyuli,
haha! bahaya letak no tepon kat public ni :p

papabear said...

thanks for sharing this. going to give it a shot!

nabilah_2908 said...

mesin fax ada jer kt sini...

rasa mcm nk g menyakat org yg dok dkt mesin fax ni jer la...

hehehehehehe.......idea jahat dah datang.... :P

wish me luck...!!! (^_^)


jom ke APA KATA HATI pulak,
YASSIN UNTUK SI PEROKOK

Amni said...

nape tah KPM ni.. erm.. saya dah baca info pasal lelaki baju merah tadi.. kelakar.. sebab berita tu tarikh dia hari ni kan? hee...
tapi saya tak setuju bila dia cakap ni, "Tanggapan berkaitan status tinggi ini menyebabkan wanita tertarik kepada mereka" saya tak fikir pon camtu.. lalala..

Dee said...

org yg dpt tu pulak kena ada fax machine ke?

dee bukan org johor..dee org kl..tp makpak org utara..kami mmg ckp berlenggeng kalo x berbaju..hehehe..

Azmiezas said...

biar je ofis akak ni bayar..tak payah free..bukannya nak bayar bonus pun, kalau untung..

Mr Noble said...

papabear,
your welcome. thanx for visiting :D

nabilah_2908,
haha! i shall not be liable for any loss or damage cause by your usage. gud luck! :D

Amni,
haha! kebetulan! saya pon tak fikir camtu :D

Dee,
a'ah kene ada mesin fax, sebab dia hantar ke nombor fax :D

Azmiezas,
ish teruk jugak tpt akak tu

ainz said...

ain jarang sgt pkai fax..kalo pkai pn,buat kat kdai je..hehe..thanx..info yg sgt bergune.. :)

anastasyea said...

bagus nie... fax free

Encik aMin said...

wah, menarik nih... tatau laa bole send fax free jek... hoho.. nice info.. :)

Sofiah Shariff said...

eh,na tanye, cmne nak ltk ads nuffnang between post tu ek... x jadi lah nak wat...~

Mr Noble said...

ainz &Encik aMin,
your welcome. hope u enjoy it :D

anastasyea,
haha! bende free mmg best :D

Mr Noble said...

Sofiah Shariff,
bleh refer kat sini.
mula2 go to 'Step 3: Inserting Nuffnang ad units'. pastu go to 'Large rectangle ad unit'.

oh ya, kod dia ada kat sini under 'To put between contents'

ok?

afams-chan said...

ooo...dah pernah try fax tak guna service ni? menarik gak cuma tak leh send fax byk2..hehehe

btw, nice info..mana la tau tetiba ada ermegency n need to use fax..

Mr Noble said...

pernah try, tu yg tau sehari bleh send 2 fax je :D

mg said...

I would recommend following for free online faxing to USA and Canada where you can send PDF/Word files with no ads or any limitations. Also use receive free faxes online.

Related Posts with Thumbnails